Terraces by the Lake

Terraces by the Lake

Terraces by the Lake

Rothaargebirge
Conversion / renovation
Total area innen ca. 380 m²
Lake terraces and front yard approx. 725 m²
Completion: 2024

Hillside Terraces

The extreme hillside location of the house motivated us to design the outdoor facilities in the form of terraces. Structured plaster and natural stone are the main materials of the wall panels, some of which are accentuated by circular wall lights and uplights.

Aerie

This terrace hovers high above the lake with a breathtaking view of the landscape and lake. At night, Artemide uplights and large decorative circles of light illuminate the scene and transform the terrace into a mystical, floating place.

House by the Lake

House by the Lake

Rothaargebirge
Conversion / renovation
Total area ca. 380 m²
+ terraces and garden
Completion: 2024

Hillside Terraces

The extreme hillside location of the house motivated us to design the outdoor facilities in the form of terraces. Structured plaster and natural stone are the main materials of the wall panels, some of which are accentuated by circular wall lights and uplights.

Staircase Theatre:

A central, straight staircase made of steel, glass and natural stone in front of a wall made of rough quartzite forms the back of the house and is at the same time a theater – a stage for the living room in front of it.

Throne Room

With a room height of 500 cm and a comparatively minimal room size of 1.7 m², the guest toilet is of very unusual proportionality. We use this feature to put a particularly large and high hat made of plasterboard, wallpaper and mirror on the little room.

Light Dome

The whirlpool tub in the master bathroom is crowned by a glass skylight, which is filled with water and illuminated from above. The reflection of the water movements and the light results in a beautiful play of light and shadows on the walls next to the tub.

Penthouse O

Penthouse O

Cologne
Conversion/renovation penthouse level
850 m² Total area

Whisper of Glass

A flock of glass birds has nested in the inner greenhouse – an oasis of tropical plants, lounge furniture and green natural stone.

Sky – billiards:

High above the rooftops of Cologne and with a view over the entire penthouse level you can play billiards in style…

Room with a view

From the bed, the sleeper not only looks at the sky, but also at the oasis – doubly meditative!

House Fritz

House Fritz – Berlin

New building
513 m² total area inside
Completion 2024

Fireplace:

To sit around this fireplace is to linger around the campfire as it used to be: a fire place in the room that can be seen from three sides and thus becomes the central figure in the room.

Sleep with swing:

The back of the bed in the master bedroom swings in waves right up to the ceiling. Integrated is the air conditioning, storage space and an open compartment as a shelf for bedtime reading.

Children’s Paradise

Our children’s room in the basement of the house is a cinema, handicraft room and cuddle zone at the same time.

Villa Palmera Outdoor

Villa Palmera Outdoor

Balearic Islands
Conversion / Refurbishment
15.000 m² Palm Garden
Completion Mid 2024

Fire Place:

To give a special quality to sitting by the fire, we designed a place with a flaming center and a curved bench. Here you can sit around the campfire and invent stories like in the old days.

Rocking idyll:

The residents of the house enjoy the fantastic view of the island’s landscape in a padded swing by Paola Lenti.

On the Rocks…

The terrace in front of the living room on the ground floor is characterized by large boulders that create almost random, natural places to linger.

Pandion Pearl

Villa Palmera Outdoor

Balearic Islands
Conversion / Refurbishment
15.000 m² Palm Garden
Completion Mid 2024

Game of Waves..

The rear wall paneling in the Main Salon consists of individual, wavy stripes that together form a large curved sculpture.

Ocean Structures

The wall paneling behind the bed in the Master Cabin resembles a fan-shaped, huge coral. Lacquered, milled panels, superimposed in three layers and each slightly offset, create this impression.

Quick-change Artist

The white side table made of smooth and milled mineral material works as a unit, but also in three individual segments.

Boutique Hotel Lyo Vol.2

Boutique Hotel Lyo Vol.2

Mykonos, Greece
Extension restaurant
33000 m² total area
Hotel rooms total: 25
Completion Mai 2018

Lyo Restaurant

Exterior and interior are connected through the Sushi Bar and All-Day Dining in one flowing space.
Nevertheless, the strong black-white graphic on the back bar wall keeps the space together.

Compact textures determine the spatial impression

Individual wallpapers structure and differentiate restaurant and rooms.

Villa Palmera Balearic Islands

Villa Palmera Balearic Islands

Conversion / refurbishment
ca. 800 m² total area
15.000 m² palm garden
Completion mid 2024

Country kitchen deluxe

Wooden ceilings and wall paneling made of French walnut wrap the kitchen in a warm, lush dress. The glaring sun from outside is softened a little by the dark tint of the walnut tree.

Sea Creatures as Light Objects

In the central living room of the finca, 3 huge textile illuminated objects by Flos populate the air space above the sofa. Like medusae they float in space like sea creatures in the ocean.

Green Oasis:

A 7 meter high green wall forms the back of the central living space. Luminaires like threads complement the green curtain like drops of water in front of a rock face.

Villa at the Castle

Villa at the Castle

Conversion / refurbishment
600 m² total area
Completion May 2022

Louis Quatorze Stairs

The stairwell of this villa from 1915 looks like a castle. The lush, all-white stairwell is contrasted by numerous artworks on the walls. A fantastic light installation by Lasvit covering all floors crowns our creation.

Lustful severity

The large eat-in kitchen lives through the diversity of its material and design statements. Hot-rolled stainless steel, coffered wall coverings and a playful modern chandelier by Catelani create a unity despite their differences.

Townhouse Wellness Level Düsseldorf

Townhouse Wellness Level Düsseldorf

Düsseldorf
Reconstruction / renovation
100 m² total area
Completion End of 2021

Sauna with a view

Glazed all around and with floating benches, this sauna becomes a transparent sculpture in the room.⁠

Water drop faucet

A mirror made of cast stainless steel, a faucet like a drop of water, a washbasin made of black glass – an arrangement like a modern still life and yet easy to use.⁠